Drivs av Midsale Consulting

Lediga jobb Dalarna, logo

5 saker att tänka på när man söker jobb

När man söker jobb

Här på Lediga jobb Dalarna är det simpelt att söka ett nytt arbete, du skriver helt enkelt upp ditt namn och kontaktuppgifter i våran enkät för att sedan låta det eventuella jobbet kontakta dig. Men det finns även andra sätt att söka jobb på, här kommer några tips till dig att tänka på i dina framtida ansökningar.

1. Spontanansökningar
Även om en arbetsgivare inte har någon tjänst ute som du känner kan passa dig kan du alltid skicka in en spontanansökan. Då är det viktigt att du anpassar din ansökan efter jobbet du är intresserad av samt förklarar på ett bra sätt vad just du kan göra för att ta företaget framåt.

2. Anpassa alltid din jobbansökan efter tjänsten du söker
För att skapa dig själv förutsättningar och öka dina chanser att få ett jobb som du är intresserad av bör du alltid skriva en jobbansökan som är anpassad efter den specifika tjänsten som du skickar in ditt personliga brev och cv till. Undvik alltid att använda dig av en och samma ansökan som du skickar in till flera olika arbeten. Förklara på ett bra sätt varför du är intresserad av att arbete hos just denna specifika arbetsgivare, och försök på ett bra sätt att berätta om de styrkor du besitter som kan passa för denna tjänst.

3. Sök upp arbetsplatser
Alla arbetsgivare annonserar inte ut sina lediga jobb. Vissa använder sig utav jobbsajter där de letar efter personer att anställa medan andra över huvud taget inte gör något utan väntar tills man frågar efter ett jobb. Att använda sig utav den uppsökande verksamheten innebär också att man visar på kreativitet och initiativförmåga som kan vara positiva saker att ha med sig då man söker jobben. Då är det också bra om man har med sig ett cv och ett brev som talar om vem man är och hur man är. Det är visserligen det personliga mötet som kan vara mycket avgörande för om man får ett jobb eller ej. Men att även lämna ett personligare brev och cv underlättar för att man ska bli vald eller ej.

4. Mässor och event
Det finns olika typer av mässor som kan vara intressanta för dig som vill vidare i yrkeslivet. På branschmässor har du möjlighet att träffa fler företag som jobbar inom den bransch du är intresserad av. På söka-jobb-mässor har du möjlighet att träffa företag som söker ny personal och här gäller det att rikta in sig på de som erbjuder den typ av jobb du är intresserad av.

5. Lediga jobb Dalarna
Är ett smidigt geografiskt sätt att söka arbete på, skriv in dig för att få en stor möjlighet att få en passande tjänst.

Behöver du ett nytt jobb?

SKRIV IN DIG